dimarts, 24 de setembre del 2013

Corrent prop dels Salts de la Bertrana

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 24-09-2013
Duració: 40:00 (Anada --> 24:00, Tornada --> 16:00)
Població: Sta Maria de Corcó (L'Esquirol)
Lloc sortida / arribada: Capella del Pedró
Info prèvia: Web Indrets oblidats



RECORREGUT
Sortim corrent de la Capella del Pedró. Baixem per un corriol en direcció N al costat d'unes cases que duu al Mirador de l'Afrau dels Teixidors. Després gira cap al E per anar en direcció a la Riera. Girem a la dreta pel Camí de les Gorgues. Al cap de poc desviació a l'esquerra que baixa fortament i va al Pont Vell de la Bertrana (riba dreta). Atravessem la Riera de les Gorgues per sobre unes pedres i agafem un corriol (riba esquerra) que ens duu al Salt del Molí de la Bertrana. També podem anar per la llera de la Riera (riba esquerra) si no ens fa res mullar-nos els peus. A sobre d'aquest Salt n'hi ha un altre de menor. A sota de les restes del molí, desemboca el Torrent de Riupregon amb un salt d'aigua que podem remuntar agafant-nos en la vegetació. Remuntem el Torrent de Riupregon per la llera (avui molt poca aigua), saltant entre les pedres. Arribem a un salt d'aigua que ens impedeix seguir (teníem intenció d'arribar a la part inferior del Salt del Ca remuntant el riu). Segurament estem a mig camí però hem de recular pq les parets del salt sóm molt relliscoses i no podem pujar a peu. Refem el recorregut pel mateix camí fins a la Capella del Pedró.

NOTA: Hem de buscar un altre accés a la part inferior del Salt del Ca; de moment no és possible
- pel costat del Salt del Ca des de la part superior --> massa vertical
- baixant pel riu des del punt on el Torrent de les Antentes desemboca al Torrent de Riupregon --> un salt a mig camí ens impedeix avançar
- pujant pel riu des del Molí de la Bertrana --> un salt a mig camí ens impedeix avançar



Salt sobre el Salt del Molí de la Bertrana, a la Riera de les Gorgues.


Salt del Molí de la Bertrana, a la Riera de les Gorgues. A la riba esquerra hi ha les restes de l'antic molí i l'inici del Torrent de Riupregon.


Torrent de Riupregon. Molt humit. Les roques, arbustos i arbres estan recoberts de molsa. Avui baixava molt poca aigua.


Salt que ens impedeix seguir fins al Salt del Ca. Ens hem quedat a mig camí d'arribar-hi. Avui baixava molt poca aigua.


Imatge del Torrent de Riupregon (al centre de la imatge) encaixat entre parets verticals, prop del Molí de la Bertrana. Vist des de la part superior de la riba dreta de la Riera de les Gorgues, prop de la Capella del Pedró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada