diumenge, 15 de setembre del 2013

Cursa prop del Salt del Ca (II)

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 15-09-2013
Duració: 1h.05'
Població sortida / arribada: L'Esquirol
Lloc sortida / arribada: Cabana de les Antentes
Info prèvia / posterior: Mapa 1:10.000 ICC (Vissir3)

MATERIAL
Sabatilles: Asics Fuji Trabuco
Pulsòmetre: Geonaute 310





RECORREGUT
Sortim de la Cabana de les Antentes, al costat de la Ctra BV-5207. Seguim el mateix recorregut que en l'entreno del dia 10-09-2013. Fins arribar en un punt on el camí que discorre per la riba esquerra del Riupregon s'acosta al Torrent. En aquest punt entrem a la llera i la seguim cap a baix, amb la intenció d'arribar fins la Riera de la Roureda, punt on cau el Salt d'aigua del Ca. Anem baixant bastant bé perquè hi trobem molt poca aigua. Passem per dos salts no massa complicats de superar. Ben aviat la riera queda engorjada i la ferestesa del lloc es fa patent (tot està recobert de molsa). Arribem però a un tercer salt d'unes desenes de metres que no podem superar. Estem en el Sot de la Vinyota i la humitat del lloc és brutal. Estem a pocs metres de la base del Salt del Ca, segurament està a l'esquerra de les parets de roca que envolten la bassa que tenim a sota els peus. Hem de recular fins al punt on ens hem endinsat en el Torrent. En aquell mateix indret hi ha un caminoi que va cap a la Carena de Sant Miquel, després d'investigar per uns quants camins d'aquesta zona agafem una pista que ens duu a la Granja del Pla de Sant Miquel i finalment a la Ctra BV-5207 una mica abans del lloc de sortida. Hem de buscar una altra zona d'accés a la part inferior del Salt del Ca (intentarem remuntar el Torrent de Riupregon des del Moli de la Bertrana).

Tot baixant pel Torrent de Riupregon cap a la base del Salt del Ca, trobem un parell de salts bastant practicables. En època de pluges segurament no s'hi pot baixar a peu.

Un tercer salt ens impedeix seguir. Estem molt a prop de la base del Salt del Ca. Segurament a pocs metres, però el desnivell és impractible a peu. Hem de buscar un altre accés a la base del Salt del Ca.

El nom de Torrent de Riupregon està ben justificat. Entre els salts d'aigua hi ha zones on hi toca molt poc el sol i de gran humitat amb totes els roques i vegetació recoberta de molses.

MICOLOGIA
Bolets trobats a la riba esquerra del Torrent de Riupregon.

Lactarius sp.Suillus sp.Marasmius oreades

Ramaria sp.Lactarius sp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada