dissabte, 14 de setembre del 2013

Corrent fins al Salt Gran de Collfred (III)


FITXA DE L'ENTRENO
Data: 14-09-2013
Duració: 2h15' (1h10' Anar / 1h05' Tornar)
Població sortida /arribada: Sant Privat d'en Bas
Lloc sortida / arribada: inici Camí dels Motxos al Salt de Sallent
Avituallaments naturals: pomes, mores (zona St Privat), mores (zona Collfred).
Info prèvia / orientació: plànol de la Vall d'en Bas 1:15.000 Ed.Aplina
Info posterior: plànol ICC Vissir v3.12

RECORREGUT
Seguim la ruta que ens acosta a la part superior del Salt de la Bassa d'en Rafé (45min de rodatge suau). Un cop allà ens fiquem a la llera del riu Collfred (atenció amb uns filferros que barren el pas al bestiar). Anem saltant per sobre les pedres, corrent per les vores del riu o per dins l'aigua. En alguns punts cal ajudar-se de les branques d'arbres per no relliscar. Després d'uns 23min arribem a la part inferior del Salt Gran de Collfred (penso que el realitzat és l'itinerari més fàcil per arribar-hi). Després d'un petit bany a la cascada principal tornem pel mateix camí fins a la pista que porta a Can Gorners (20min). El retorn a l'inici de ruta el fem per on sempre, tot i que la forta calor ens convida a una petit bany al Gorg Blau de Gorners abans de seguir el camí.

Salt Gran del Torrent de Collfred (li he posat aquest nom pq he trobat que en tingui cap).

MICOLOGIA

Hygrocybe conica, entre la molsa, prop del Gorg Blau, riba esquerra del Riu Gorners.Coprinus comatus. Vora el camí, entra l'herba. Prop de la part superior del Salt de la Bassa d'en Rafé. Comestible de jove.

Chroogomphus rutilus (cama de perdiu), sota pineda, prop del Mas Gorners. Comestible després de bullir bé.Phellodon niger (Bolet d'agulles negre). Sota pins prop del Mas Gorners. No comestible.

Tricholoma terreum ? / portetosum ? (fredolic), sota pineda, a prop del Mas Gorners. Comestible.Peziza badioconfusa (cassoleta). Entre la gespa, sota pineda. Prop de Mas Gorners.


Hygrophorus crysodon (Llenega blanca borda). No comestible. Al camí del Gorg Blau al Salt de Gorners.

AVITUALLAMENTS NATURALS

Mores en un esbarzer situat davant del Salt Gran de Collfred. Unes mores molt refrescants i de gran tamany.

FAUNA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada